Sunday, December 21, 2008

Lamanya tak update blog..

Lamanya tak update blog.. ni lah dikatakan hangat2 tahi ayam.. dulu time mula2 buat blog bukan main lagi tapi sekarang malas btul rasanya.. hari ni aku pegi jomheboh kat bkt jalil dgn cikgu nizam.. kluar pg dlm kol 9.. mujur tak ramai time pagi2 tu.. kira oklahtu.. kat booth hotlinkion emcees ada showcase dari one nation emcees.. mmg best show diorang.. tp kebanyakan lagu2 semua yg pernah bawak time gangstarz dulu.. agak klise lah kan.. papepun mmg best show diorang.. time tgh hari mulalah rakyat malaysia membanjiri stadium bkt jalil.. mmg ramai giler. lg ramai dr thn lpas kot.. hmm..

nie barang2 yg aku beli...



tinggalkan cerita pasal jomheboh.. ni sesi luahan hati.. aku rasa ramai kengkwn upm yg agak bengang coz tak dapat check result.. dlm lmn web upm kata result kluar 19 dis.. bila check kat website x boleh pulak! sape x bengang kan? ni yang kluar..

Sila rujuk ke Bahagian Akademik (03-89466054) Terima Kasih.

aku pun try lah call. hampir stngah jam dapat jugak. berdebar ni. aku tanya cik yg angkat phone knape x boleh check online? dia ckp boleh.. ye ke? ah!! alasan semua tu.. aku malas nak bidas.. yang penting aku kene tau result aku... Alhamdulillah.. result aku ada peningkatan. teringat pulak sem ni mmg mencabar buat aku.. aku terpaksa berulang alik dr umah ke upm awal sem dulu lepas terlibat dlm kemalangan.. mmg banyak yang dikorbankan.. bukan aku sorang tapi family & kawan2 jugak banyak membantu aku.. Alhamdulillah semua pengorbanan 2 berbaloi.. Kepada semua yang membantu aku selama ni terima kasih banyak.. semoga Allah jualah yg dpt membalas jasa kalian.. Amin...

Wednesday, September 24, 2008

Salam Lebaran


Pada kesempatan ini, aku ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada abah, mama, kak li, kak na, fadlie, abg annas, abg ajee & semua yg bergelar kawan,sahabat,rakan,guru tak lupa kepada semua yang mengenali... (pirates0206, asper, keleb debat upm dsb)... aku memohon maaf andai ada kesalahan yang aku lakukan selama ini yang mungkin tak kusedari.. aku harap kalian dapat memaafkan aku kerana aku hanyalah insan biasa... Semoga aidilfitri pada kali ini membawa seribu erti buat kalian, kita bermaafan dan lupakan segala persengketaan..... InsyaAllah hidup kita kan lebih bermakna di masa hadapan...


SALAM KEIKHLASAN, fakhri


Tuesday, September 9, 2008

terubat kerinduan

semalan, aku join latihan debat.. best gak coz dah lama teringin nak tgk latihan... yelah selama ni keadaan x mengizinkan... tp aku kene btul2 wat homework... lama dah tinggal so bnyak benda yg lupa.... abg sham, abg amir, amar n muka2 yg baru debat pun brtandang ke k13.... latihn brpusat kat situ... so snang ar aku dtg.... aku tgk syebby n bad mmg bnyak improvement.. smlm aku nampak syebby yg lain. suara dah x terketar2... aku bangga.. tp jauh d sudut hati aku; boleh ke aku push tahap debat aku? entahlah... aku mmg minat ngan debat tp maybe x da bakat... Insya Allah sem dpn aku akan wat yg terbaek untuk jd yg lebih baek dlm arena perdebatan.....

Wednesday, September 3, 2008

dinner asasi 08


Alhamdulillah. akhirnya majlis ni dpt direalisasikan dgn jayanya bertempat di mines resort n spa... plg gempak time prtunjukan silat oleh saudara faizul(junjey), farid n zaki lak cam gaduh btul2... tp aku tertunggu2 bila zack nak b'silat... yelah kat dlm bilik dia bnyk wat latihn kan! iya2 je wat latihan.. x wat prsmbhn lak.. ramai peminat2 zack yg kecewa! hehe... pastu time zapin.. aku tkejut diyana n amira b'zapin... x sangke dorang pun bley menari.. seb baek muka diyana x masam cm slalu..hehe... n psmbhn nyanyian pun best gak... yelah selalunya aku wat prsmbahan.. tp kali ni aku yg tgk persmbahan... MC pun gile2 gak.. aku x sangka syadan yg dilabelkan sbg 'pendiam' n 'serius' meletup gak jd MC..... x ar serius sgt time tu...anyway best ar dinner mlm 2... cuma ak x lah ghairah sgt brgambar.... time tu tgn ak rasa skt2 sket.... daus(teloq) lak sibuk brgambar..jd cameraman ak n zrb lak mlm 2.... 1 agi, aku punyer ar trtunggu2 bila ak nak dpt cabutan btuah bantal besar hijau... tp ird yg dpt(sah dia kuat tido... jgn marah ird).. sedihnye bukan kepalang... x dpt la ak tambah koleksi bantal kat blk aku...lbey kurang kol 12 lbh kitorng pun brtolak pulang ke kolej 13 (angkasa lepas) dgn penuh kenangan terpahat di minda...... :p
Salam ramadhan buat kalian.. semoga ramadhan pada kali ini membawa keberkatan dan keinsafan yg berpanjangan .. :p sama2lah kita meningkatkn iman kita di bulan yg mulia ini....

Thursday, August 28, 2008

lembaran baru buat aku......

ari ni merupakan ari baru aku lpas eksiden... smlm lepas check up, doc kata tulang aku semakin pulih... cuma lambat sket utk tulang baru tumbuh... papepun aku bersyukur sgt coz ada perkmbgn positif..... aku kena wat fisio sendiri... n yg plg best, klas ari nie aku dah x pakai anduh...